Continue reading »

 

Són moltes les veus que reclamen un pas endavant dels moviments i plataformes afins al 15M. S’exigeix la construcció d’un Front Comú per recuperar la democràcia, és a dir, tornar-li el poder a la ciutadania. Diverses plataformes socials treballen, des de fa més de dos anys, per llaurar un consens al voltant d’un programa de mínims. Un dels principals punts que s’estudien és la reforma de la llei electoral, i fins i tot un nou procés constituent, on aquesta s’inclouria.

El Front comú ha de vèncer les barreres de la llei electoral actual, i per això caldrà constituir-se com a Coalició Electoral per així aconseguir una representació justa. La coalició d’aconseguir establir, com més aviat, un nou sistema electoral perquè paradoxalment ja no sigui necessari forçar aquestes coalicions en el futur. Cada persona podrà defensar així les seves idees en igualtat de condicions respecte als partits majoritaris.

Continue reading »

 

Aquesta no és una crisi, és una gran estafa!

Continue reading »

 

Davant la convocatòria del la Plataforma en Pie per al 25A, l’assemblea general del Moviment Pluralista ha decidit donar suport al fons, però no la forma de la convocatòria, per les següents raons:

  • 1. Subscrivim la totalitat dels arguments de les nostres companyes de la Coordinadora 25S, però rebutgem l’opacitat practicada pels convocants, la Plataforma ¡En Pie!, ja que si pretenem una democràcia plenament horitzontal i transparent, creiem que aquesta ha de començar per nosaltres mateixes.
  • 2. Compartim els arguments de Legal Sol, encara que també compartim el suport legal que AUSAJ donarà als assistents del 25A, sense entrar a pronunciar-se sobre la forma o el contingut de la convocatòria.
  • 3. Entenem que el fet d’assetjar el congrés pretén alterar el normal funcionament d’aquest, més enllà de la pressió simbòlica de les protestes del passat 25S, quan es va consensuar no impedir el pas dels diputats. De fet, amb la nova convocatòria ja s’ha alterat pressumptament el normal funcionament per a aquest dia.
  • 4. Donem suport a la desobediència civil, especialment quan una norma és èticament injustificada (per exemple prohibició de protestes, privatització dels serveis públics, etc.). No obstant això, dubtem sobre la necessitat ètica de desobeir la norma de “no alterar el funcionament” del Congrés.
  • 5. Entenem i compartim que els ciutadans estan més que farts de l’actual situació d’estafa i corrupció, estan més que farts del segrest de la democràcia per part del poder financer, i estan més que farts de la mala representació parlamentària (quant a proporcionalitat, temporalitat i voluntat real dels ciutadans). No obstant això, no podem compartir la forma de la convocatòria del 25A ja que el terme “assetjar” podria encoratjar indirectament a la participació de grups no pacífics  (citem textualment “ocupa, quema, asedia…”). Continue reading »

El nostre Twitter

El nostre Google+

© 2012 Moviment Pluralista Allotjada a Mesinternet.com Suffusion theme by Sayontan Sinha