prohibicion2

Sempre hem sentit això de “viu i deixa viure”, però fins a quin punt s’acompleix en la nostra societat? Nosaltres pensem que l’únic límit per a les llibertats individuals és garantir el drets i les llibertats de la resta. Però, quin són aquests? Existeix un dret a no vore que fa la resta de gent o és suficient amb no mirar? Podem exigir que la gent vaja vestida d’una determinada forma per a no ofendre els nostres ulls o hem de girar el cap?

En alguns llocs d’Espanya des del 2005 ja no podem estendre la roba als balcons (20minutros), perquè diuen que és massa lleig. De fet, aquest any hem vist com ja multen fins i tot per la roba que portes o deixes de portar (publico). Hem d’incloure en la indumentària prohibida aquella que tinga anuncis publicitaris, perquè és molt lleja (rtve). I espai, perquè sembla que també és molt lleig dur una camisa verda: pots anar a la presó si no te la lleves per a votar (publico), a no ser que faces propaganda electoral (diariocritico). Però no es conformen en obligar-nos a vestir tal com ells volen veure’ns, sinò que a més també ens limiten que ens hem de prendre o deixar de prendre. A l’any 2008 ja vam trobar multes com ara beure un refresc al carrer (publico) i fins i tot aigua (ecodiario).

I si ens veuen besant-nos? Al Regne Unit ja comencen a limitar-ho (elmundo), als EEUU sembla que et tracten prou malament (notengotele). En alguns centres comercials d’Espanya tampoc està ben vist utilitzar els lavabos per a besar-se. A més, al País Valencià et poden multar amb 3000€ per fornicar en un cotxe (emv). Fixeu-vos que ens ix més car que durant el Franquisme!

Però no sols no volen vore’ns com anem vestits, amb qui, què fem i què prenem, sinó que a més els molesta que parlem una llengüa diferent. I això no ocorre únicament als qui se’ns escapa alguna paraula catalana a Madrid, sinó fins i tot també ocorre amb el castellà a Catalunya: hem vist com multen als establiments per rotular amb una llengüa no catalana (vozbcn).

De tota manera, el que més ens preocupa és què passarà si únicament el que volem és viure. Imaginem que no ens posem cap camisa verda, ni un bikini, ni prenem aigua, ni besem a ningú… ¿podrem viure? Abans de respondre a la pregunta, imaginem que necessitem ajuda mèdica però no tenim ni un euro (aigua sí, però no ens deixen beure)… Doncs si vivim a Catalunya tindrem un problema si ens fan una recepta (elpais). Sort que no tenim cotxe per pagar peatge, però espai perquè prompte podríem pagar fins i tot per anar pels carrers (DGT) o pels parcs de la ciutat (revoltaglobal). Ens multaran per dormir als carrers (elnortedecastilla, cadenaser), o per menjar de la basura (larepublica).

Però tranquils, no passa res. No podrem caure malalts, ni circular, ni beure ni menjar als carrers, ni dormir, ni besar, ni dur camises verdes, ni bikinis… però al menys podrem estar als carrers sempre que no fem cap cosa de les anteriors… Al menys fins que vinga l’Ana Botella. Ahh no!! Merda, que ja la tenim d’alcaldesa: “los mendigos dificultan la limpieza de Madrid” (publico). Queda prohibit existir!

 

Disponible en Castellano.

 Leave a Reply

(necessari)

(necessari)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   

El nostre Twitter

El nostre Google+

© 2012 Moviment Pluralista Allotjada a Mesinternet.com Suffusion theme by Sayontan Sinha