Sabem que hi ha alternatives, Islàndia va eixir de la crisi pel camí oposat al que el FMI ens imposa. Som molts més que a Islàndia, i això no ha de ser un limitant, sinó més aviat un avantatge per a la r-Evolució. La plataforma En Peu ens ha convocat a tots per envoltar el Congrés el proper #25S, l’Assemblea Virtual del 15M ha donat el vistiplau, i per això confiem en el suport massiu dels demòcrates.

I per si algú té dubtes sobre les intencions de la convocatòria, us convidem a que reviseu tota la documentació disponible. En primer lloc, la presentació de la convocatòria va ser totalment transparent durant el 5 d’agost, a la reunió interestatal: Ací podeu veure les bases consensuades. Davant les manipulacions per part d’alguns sectors polítics, diferents plataformes han sortit a defensar la convocatòria (LAREPUBLICAECO REPÚBLICÀ14 D’ABRIL, etc.) Per tant, no es tracta d’una “convocatòria fantasma“, com alguns intenten fer creure. Això sí, aquest cop no hi ha hagut el mateix consens que en anteriors mobilitzacions, ja que el 15M s’ha pronunciat de manera bastant dividida sobre això (veure pronunciaments). Com a exemple, destaquem que una minoria de DRY ha bloquejat donar suport al #25S per un 29% front el 71% .

Sigui com sigui, setembre estarà marcat per una sèrie de convocatòries populars, que han de culminar en un procés constituent democràtic. Recordem que el 15 de setembre tindrà lloc una #CumbreSocial convocada pels sindicats majoritaris per exigir un referèndum sobre les retallades. Probablement sigui l’última oportunitat perquè el Govern pugui ‘legitimar’ (però és poc probable que succeeixi). A partir del #1S hi haurà vaga de consum, el #17S començarà la Vaga General Indefinida en l’educació, … Creiem que setembre és un bon moment per iniciar una Vaga General en tots els àmbits: paralitzem el país fins que reverteixin totes les mesures criminals del Govern ( ja és tardor a les Corts … ).

manifestació que començarà el 25 de setembre té els suports fins i tot d’alguns diputats electes, com Gaspar Llamazares, i el mateix Sánchez Gordillo (vídeo), alcalde de la mítica Marinaleda (info1 minut 11-final, info2info3). En qualsevol cas, en aquest moment estem davant d’una situació d’extrema gravetat i per això hem de mobilitzar TOTS ELS DIES (tinguem paciència) fins que el govern reverteixi totes les mesures (amb o sense consulta popular), o bé dimiteixi per a permetre un procés constituent amb una reforma electoral profunda. Diguem PROU!

Tanmateix ha de quedar clar que des de la plataforma MOVIMENT PLURALISTA només donem suport i donarem suport les MOBILITZACIONS PACÍFIQUES, i amb objectius consensuats, plenament DEMOCRÀTICS i democratitzadors, especialment els recolzats per la Assemblea Virtual. Respectem la desobediència civil, i hi donem suport de forma especial quan s’esgoten prèviament totes les vies legals per aconseguir els mateixos fins. Aquest punt és molt important en aquest tipus de mobilitzacions, ja que el sistema es protegeix a si mateix contra les rebel·lions populars, per molt lícites i democratitzadores que siguen:

Article 494 (Codi Penal).

Incorren en la pena de presó de sis mesos a un any o multa de dotze a vint-què promoguin, dirigeixin o presideixin manifestacions o una altra mena de reunions davant les seus del Congrés dels Diputats, del Senat o d’una assemblea legislativa d’una comunitat autònoma, quan estiguin reunits, alterant el seu normal funcionament.

Per tant, encara que constitucionalment només es pot prohibir una manifestació si hi ha “raons fundades d’alteració de l’ordre públic, amb perill per a persones o béns“, hi ha una excepció si s’ “altera el normal funcionament” del Congrés. El capítol 4 de la LO 9/1983 del 15 de juliol preveu un mecanisme per a la comunicació de les manifestacions i la seva possible posterior modificació o limitació per garantir el compliment tant de les “llibertats constitucionals” com del “ordre públic”. Per tot això, us convidem a tractar de “guanyar legalment” la batalla respecte al reconeixement del dret a la manifestació fins i tot en les portes del Congrés, al·legant que no hi haurà (i no n’hi haurà!) risc per a persones i béns. Si finalment segueixen negant-nos aquest dret fonamental, llavors sí que hi haurà desobediència civil, recolzada internacionalment:

Mahatma Gandhi (1849):

“La desobediència civil es transforma en un sagrat deure quan l’Estat es torna il·legal, o el que és el mateix, corrupte “

Article 35 de la Declaració dels Drets de l’Home i del Ciutadà de 1793.

“Quan el govern viola els drets del poble la insurrecció és per al poble, i per a cada porció del poble, el més sagrat dels seus drets i el més indispensable dels seus deures ”

Preàmbul de la Declaració Universal dels Drets Humans (10 de desembre de 1948):

“Considerant essencial que els drets humans siguin protegits per un règim de dret per tal que l’home no es vegi obligat al capdavall de la rebel · lió contra la tirania i l’opressió; “.

Constitució Espanyola de 1978

1. Es reconeix el dret de reunió pacífica i sense armes. L’exercici d’aquest dret no caldrà autorització prèvia. 2. En els casos de reunions en llocs de trànsit públic i de manifestacions caldrà comunicar prèviament a l’autoritat, que només podrà prohibir-les quan hi hagi motius fonamentats d’alteració de l’ordre públic, amb perill per a persones o béns.

Disponible en Castellano.

 Leave a Reply

(necessari)

(necessari)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   

El nostre Twitter

El nostre Google+

© 2012 Moviment Pluralista Allotjada a Mesinternet.com Suffusion theme by Sayontan Sinha