Davant la convocatòria del la Plataforma en Pie per al 25A, l’assemblea general del Moviment Pluralista ha decidit donar suport al fons, però no la forma de la convocatòria, per les següents raons:

  • 1. Subscrivim la totalitat dels arguments de les nostres companyes de la Coordinadora 25S, però rebutgem l’opacitat practicada pels convocants, la Plataforma ¡En Pie!, ja que si pretenem una democràcia plenament horitzontal i transparent, creiem que aquesta ha de començar per nosaltres mateixes.
  • 2. Compartim els arguments de Legal Sol, encara que també compartim el suport legal que AUSAJ donarà als assistents del 25A, sense entrar a pronunciar-se sobre la forma o el contingut de la convocatòria.
  • 3. Entenem que el fet d’assetjar el congrés pretén alterar el normal funcionament d’aquest, més enllà de la pressió simbòlica de les protestes del passat 25S, quan es va consensuar no impedir el pas dels diputats. De fet, amb la nova convocatòria ja s’ha alterat pressumptament el normal funcionament per a aquest dia.
  • 4. Donem suport a la desobediència civil, especialment quan una norma és èticament injustificada (per exemple prohibició de protestes, privatització dels serveis públics, etc.). No obstant això, dubtem sobre la necessitat ètica de desobeir la norma de “no alterar el funcionament” del Congrés.
  • 5. Entenem i compartim que els ciutadans estan més que farts de l’actual situació d’estafa i corrupció, estan més que farts del segrest de la democràcia per part del poder financer, i estan més que farts de la mala representació parlamentària (quant a proporcionalitat, temporalitat i voluntat real dels ciutadans). No obstant això, no podem compartir la forma de la convocatòria del 25A ja que el terme “assetjar” podria encoratjar indirectament a la participació de grups no pacífics  (citem textualment “ocupa, quema, asedia…”).

Volem recordar que l’enorme suport social que han tingut i mantenen els moviments del 15M i del 25S és degut sobretot a la gran força de les raons defensades i a l’absència de qualsevol forma de violència. La desobediència civil és una forma de protesta pacífica que ha de seguir acompanyant tot el moviment. El poder instal·lat a les institucions està esperant ansiós que els moviments socials comenten errors greus per enterrar-los fent ús dels seus controls sobre els mitjans de comunicació, que al mateix temps controlen gran part de l’opinió pública. Per tot això, des del Moviment Pluralista volem fer una crida al sentit comú per reforçar l’esperit pacífic de les nostres reivindicacions.

D’altra banda, esperem que l’Estat no repeteixi els greus atemptats a la integritat física i moral dels ciutadans que es van manifestar el 25 de setembre de l’any passat, i que el proper 25 d’abril puga transcórrer la jornada de protestes amb total normalitat.

Disponible en Castellano.

 Leave a Reply

(necessari)

(necessari)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   

El nostre Twitter

El nostre Google+

© 2012 Moviment Pluralista Allotjada a Mesinternet.com Suffusion theme by Sayontan Sinha